Ortodòncia

Ortodòncia invisible

ortodoncia

Actualment, gràcies als continuats avenços i a les tècniques que es desenvolupen en ortodòncia, podem corregir les dents d’una persona d’una manera força diferent a la que convencionalment fins ara veníem utilitzant (és a dir, els famosos “ferros”). Mitjançant aquesta innovadora tècnica, la persona anirà veient, en pocs mesos, com les seves dents es van col·locant novament en l’espai que els correspon d’una forma ràpida, senzilla i còmoda. Aquest sistema es basa en l’ús d’uns posicionadors plàstics transparents, que tenen com a principal avantatge que passen desapercebuts a la vista d’un mateix i dels qui té al voltant. Amb tot plegat guanyem en estètica, eficàcia i rapidesa en la correcció dental, que és en definitiva l’objectiu de qualsevol tractament ortodòntic, tant per part del professional com per part del pacient. És per això pel que anomenem també aquesta tècnica “ortodòncia invisible”. Moltes persones ja han pogut gaudir d’aquest sistema d’ortodòncia. Un exemple n’és Jorge Lorenzo, campió del món de motociclisme en 250cc, a qui, des de aquí, agraïm plenament la confiança dipositada en nosaltres.


Ortodòncia fixa (sistema Damon)

Actualment ja podem realitzar ortodòncies sense haver d’extreure dents. Això és possible gràcies a un nou mètode anomenat Sistema Damon, una tècnica desenvolupada fa pocs anys als Estats units i recentment introduïda al nostre país.

Però, què és allò que diferencia aquest mètode dels sistemes tradicionals?

– En primer lloc, es basa en l’ús de brackets d’autolligat passiu. Ja no hem de subjectar l’arc als brackets amb les típiques gometes o lligades de colors, ni amb petits filferros, sinó que amb aquest sistema l’arc roman tapat (no està subjecte ni pressionat) per una comporta corredora de precisió que sobre o es tanca de forma ràpida i molt còmoda. És a dir, quan utilitzem gometes o filets d’acer subjectem l’arc i el pressionem, amb la qual cosa frenem el seu moviment. L’efecte seria el mateix que el de conduir un cotxe donant gas però alhora trepitjant el fre. “Desprenguis dels lligams i veurà com de sobte tot començarà a bellugar-se més ràpid”.
– En segon lloc, utilitzem arcs d’alta tecnologia. Això es tradueix en un desenvolupament de forces lleugeres, la qual cosa treballarà a favor del sistema biològic, sense actuar amb excessives forces que el sobrepassin ni el malmetin.
– No extraccions: amb la tècnica tradicional, sovint ens veiem obligats a extreure dents sanes, com per exemple en els casos de màxim apinyament, en maxil·lars superiors avançats, en mandíbules endarrerides, en canines superiors sense espai, etc. Mitjançant aquesta tècnica la norma és la no extracció.
– Sense aparells complementaris: no cal col·locar cap aparell extra a més a més dels brackets.
– Menys temps de tractament: significativament més reduït.
– Menys visites: les visites de control s’allarguen fins als 2 o 3 mesos. (Deixa que els arcs treballin sense pressa i tingues paciència).
– Més bon resultat: més ràpid, més espectacular i millor qualitat.

Les extraccions ja formen part del passat!

D’ésser el teu cas, informa-te’n a la nostra clínica sense cap compromís!

Ortodòncia fixa (sistema Damon)


Casos clínics Sistema Damon

Apinyament

Mossegada oberta

Canins elevats

Sobremossegada